Vishet är inte för de trogna

Citerat från en filosof vid namn Augustinus som levde på 300-talet.
"Vishet kan endast nås genom religiös tro"

Detta påstående finner jag felaktigt och jag undrar hur många som följer det än idag. Om du har en tro är det lätt att du förbinder dig till den och på detta sätt omöjliggör intag av nya teorier som är stötande mot din nuvarande tro. En tro vilket människor oftast binder sig mer fäst vid än logisk fakta.

Kan det vara att vi människor blivit hämmade i vår utveckling genom att vi blivit itutade olika typer av religioner redan från barndomen. Religioner som kan användas att förvränga en annan sanning, skapa våld, oro och rädsla inför det okända - mestadels okända människor från andra länder. För områden i världen där människor utsätts för olika typer av tron och teorier i lika stor form kommer oftast det vetenskapliga ut som vinnare. Det vetenskapliga som inte kan få människor att känna sig dividerade gentemot andra och på detta sätt utvecklas inte våld genom rädsla samt oro.

Men eftersom det finns en stor del troende på jorden idag vilket bevisligen krymper för varje passerande dag. Borde ju dessa människor indirekt hålla med i detta påstående och eftersom denna majoritet som sagt krymper är detta ännu ett bevis för att vi människor förhoppningsvis blir visare för varje passerande dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0